SPAR započeo s realizacijom strateški najvažnijeg projekta u Hrvatskoj,

SPAR započeo s realizacijom strateški najvažnijeg projekta u Hrvatskoj,

SPAR Hrvatska otvara novo poglavlje svoga poslovanja, kojim potvrđuje poziciju jednog od vodećih trgovačkih lanaca. Slijedom rečenog, SPAR Hrvatska danas je u Donjoj Zdenčini službeno započeo s izgradnjom najvećeg logističkog centra u Hrvatskoj. Investicija je vrijedna više od 100 milijuna eura.

Na površini od 410.000 kvadratnih metara gradi se objekt od više od 75.000 kvadrata, gdje će ukupni kapaciteti skladišta biti veći od 100.00 paleta. Rok završetka radova je kraj 2024.

-Ovo je naša najvažnija investicija u Hrvatskoj. Završetkom prve faze radova zaposlit ćemo 500 osoba, što je prilika za lokalnu zajednicu da se proširi- rekao je član Uprave SPAR Hrvatska Danijel Vidiš, zahvalivši se Općini Klinča Sela na odličnoj suradnji u proteklom razdoblju.

-Ovo za našu općinu znači jako puno. S obzirom na to da ovih dana slavimo Dan općine, ovo je jedan od najboljih poklona za naše stanovnike- kazao je načelnik Miljenko Vučković, istaknuvši kako su u zajedničkoj suradnji riješeni svi poslovi kako bi se došlo do današnjeg čina.

-Ovo je dobar primjer suradnje investitora i lokalne zajednice, ali i pokazatelj kako malene sredine i općine ne treba gasiti. Mi smo pokazatelj kako i u male sredine mogu doći velike investicije- poručio je Vučković.

Početku radova na izgradnji logističkog centra u Donjoj Zdenčini nazočio je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je istaknuo “kako realni sektor nosi državu u cjelini”.

-Zagrebačka županija koristi svoju priliku i mogućnost da upravo ovakve investicije dođu na naš prostor- naglasio je župan Kožić.

Završetkom radova krajem 2024. priliku za novim zaposlenjem dobit će 500 osoba.