Klinča Sela među vodećima u Zagrebačkoj županiji

Prema iskorištenosti bespovratnih sredstava EU Općina Klinča Sela u Zagrebačkoj županiji zauzima sam vrh u nekoliko posljednjih godina

Kroz program pripreme i provedbe projekata koji će se financirati iz ESI fondova i programa EU, te ostalih izvora koji je pokrenula Zagrebačka županija sa ciljem povećanja broja pripremljenih i prijavljenih, te provedenih projekata na svom području, Općina Klinča Sela pokazala se jednom od najuspješnijih ako ne i najuspješnijom lokalnom samoupravom.

 

Tako je statistički gledano, prema podacima Zagrebačke županije, u odnosu prijavljenih projekata, te dodijeljenih sredstava, u periodu od 2015. – 2018. godine, Klinča Sela u samom vrhu s čak 527 000 kuna dobivenih bespovratnih sredstava iz Programa pripreme i provedbe projekata koji će se financirati iz fondova i programa EU te ostalih izvora.

 

Kada se tome pribroje projekti u 2019. godini te već potpisani projekti za 2020. i dalje, Klinča Sela se sigurno penju na prvo mjesto po učinkovitosti.

 

„Naš pristup projektima je vrlo jasan. Mi ne želimo prijaviti naprimjer pedeset projekata od kojih će nam dodijeliti pet. Mi svaki projekt pripremamo precizno i stručno, tako da nam svaki projekt donese nova sredstva, pa se koncentriramo više na kvalitetu, a manje na kvantitetu. Smatram da je gubljenje vremena prijavljivanje neozbiljno pripremljenih projekata, kojima nedostaje dokumentacija, elaborati, stručni tehnički podaci i slično.

 

Zagrebačka županija nam je u svemu tome puno pomogla, a i sama statistika govori kako je od ukupnih sredstava koje je Hrvatska povukla iz EU, Zagrebačka županija je u samom vrhu, dok statistike o gradovima i općinama u Zagrebačkoj županiji, upravo našu Općinu po učinkovitosti stavljaju na prvo mjesto.“ – izjavio je načelnik Općine Klinča Sela, Miljenko Vučković.