Općina povećala subvenciju boravka djece u vrtićima

Općina povećala subvenciju boravka djece u vrtićima

Na 13. sjednici Općinskog vijeća izglasan je proračun za 2023. godinu, u kojem je značajan dio od 570.000,00 eura, namijenjen za Program javnih potreba u socijalnoj skrbi. Kroz taj program Općina subvencionira niz potreba, od prijevoza učenika i studenata, produženi boravak u školi, božićnice i uskrsnice za umirovljenike, kupnju radnih bilježnica, do pomoći za podmirenje troškova stanovanja.

-Najveća stavka u tom programu svakako su subvencije za boravak djece u predškolskim ustanovama, koja na godišnjoj razini iznosi 398.168,00 eura. Kako su vrtići koji posluju na području općine najavili poskupljenje zbog rasta cijene energenata i hrane, Općina će povećati subvenciju kako bi pomogli roditeljima čija djeca pohađaju vrtiće, tako da subvencija sada iznosi 202 eura za prvo i 247 eura za drugo dijete. Za treće dijete Općina pokriva iznos u cijelosti- istaknula je predsjednica Općinskog vijeća Gordana Juranko.

Vrijedno je spomenuti da Općina subvencionira i priprema toplog obroka za školsku djecu slabijeg imovinskog stanja s iznosom od 7.963,00 eura.