Nove razvojne mogućnosti Klinča Sela vide kroz samoodrživo naselje „Zelena arka“

Nove razvojne mogućnosti Klinča Sela vide kroz samoodrživo naselje „Zelena arka“

Općina Klinča Sela već nekoliko godina vodi postupak dodjele zemljišta u vlasništvu RH – bivše Vojne ekonomije u Donjoj Zdenčini u korist Općine. Radi se o zemljištu površine 27 hektara na kojem Općina planira pokrenuti projekt „Samoodrživo naselje Zelena arka Klinča Sela“, gdje je predviđeno više zasebnih projekata kao što su Muzej hrvatskih izuma, đački kampus, stambene zgrade, autobusni kolodvor, dječji vrtić, škola, stambeno naselje za starije osobe, sportsko-rekreacijska zona te niz drugih društvenih sadržaja.

-Prije svega ovdje se radi o dugoročnom projektu razvoja naše općine na području bivše Vojne ekonomije, gdje smo od države zatražili dodjelu toga zemljišta. Kako se općina u zadnje vrijeme jako širi, ovo je područje jako zanimljivo, jer daje velike mogućnosti daljnjeg razvoja s brojnim popratnim sadržajima- ističe načelnik Miljenko Vučković, te naglašava kako se ovim projektom rješava i pitanje javnog prijevoza izgradnjom autobusnog kolodvora.

-Time bi linijski povezli sva naša naselja sa željezničkim prometom koji se nadovezuje na izgradnju drugog željezničkog kolosijeka, koji će povezivati Karlovac i Grad Zagreb.

Zanimljivost projekta leži u činjenici kako bi cijeli taj prostor bio energetski samoodrživ.