Orbico u Zdenčini kreće u gradnju najvećeg logističkog centra vrijednog 40 milijuna eura

Orbico u Zdenčini kreće u gradnju najvećeg logističkog centra vrijednog 40 milijuna eura

Najveći europski distributer roba široke potrošnje Orbico Grupa u vlasništvu hrvatskog poduzetnika Branka Roglića nastavlja svoje razvojne politike novim ulaganjima financiranim primarno iz vlastitih sredstava, kao i po dokazano najboljem modelu suradnje s developerima. Tako upravo kreće u realizaciju njihova nova investicija u najveći Orbicov logističko-distributivni centar, piše Poslovni dnevnik.

-Investicijom tvrtke Orbico Hrvatska u Zdenčini, mjestu na potezu Zagreb – Karlovac, kreće izgradnja prve faze našeg novog logističkog centra na oko 40.000 kvadrata. Uselit ćemo već početkom 2024.- najavljuje Roglić nakon što je potpisan ugovor s izvođačem.

U nastavku projekta na istoj lokaciji očekuje se i druga faza kroz proširenje centra na još 20.000 m2.

Za novu investiciju u Orbicu su kroz više od pola godine razmatrali nekoliko lokacija, uključivo obližnju Svetu Nedelju, ali i u blizini mađarsko-hrvatske granice. Na kraju su kalkulacije pokazale da je Zdenčina iz niza razloga idealna za novi zamah Orbicovog poslovanja u Hrvatskoj.

Za ovu investiciju, još u fazi raspisivanja natječaja za odabir developera i izvođača, navodilo se da je posrijedi iznos od oko 40 milijuna eura. Koliko je postpandemijska kriza uz dodatni faktor inflacije utjecala na konačni iznos investicije Roglić za sad ne otkriva, ali pojašnjava da će tvrtka prvo raditi u najmu u novom centru, a da će protekom tog najma Orbico preuzeti objekt u svoje vlasništvo.

-Kroz najam plaćamo investiciju te realiziramo nove projekte u suradnji s developerima koji grade nove logističke kapacitete. To je najbolji način razvoja poslovanja, pogotovo kad se ono odvija u više zemalja. Orbico posluje u 20 zemalja Europe, a kontinuiramo raste po visokim stopama i pritom moram istaknuti činjenicu da mi kredite ne uzimamo. Nakon nekog vremena našeg najma LDC-a u Zdenčini, za određenu cijenu koju dogovorimo danas, otkupit ćemo logistički centar- kaže Roglić za Poslovni dnevnik dodajući da dok se gradi centar Orbico snosi troškove opreme koja je tehnološki najsuvremenija.