Iva i Ivona Šimunović sportski ponos Klinča Sela

Iva i Ivona Šimunović sportski ponos Klinča Sela

Sportska obitelj Klinča Sela također je imala svoje predstavnike na proglašenju najboljih sportaša i sportskih kolektiva Zagrebačke županije. Među nagrađenima je bila mlada hrvačica Iva Šimunović koja je primila nagradu za najbolju mladu sportašicu do 15 godina.

-Super je i osjećaj je predivan. Imam osjećaj da sam uspjela u sportu- uz smiješak će dvanaestogodišnja Iva, koja se hrvanjem bavi pet godina.

-Najbolja sam u državi, osvojila sam prvo mjesto na turniru u Zadru, a i s ostalih turnira donijela sam medalje- ističe Iva i dodaje;

-Otkako se bavim hrvanjem i dečki me manje zezaju, kao da me se boje. Tu i tamo znam kojim zahvatom braću iznenaditi.

Uz Ivu, blizu nagrade za najbolju sportašicu bila je njezina sestra Ines, koja je bila među kandidatkinjama za najbolju sportašicu, gdje je epitet najbolje ponijela Samoborka Ana Lenard.

-Hrvanjem se bavim desetak godina, a sve je krenulo od starijeg brata. Svidjelo nam se to i zavoljeli smo ovaj sport- govori nam 15-godišnja Ines, iza koje je uspješna sportska 2021.

-Nastupila sam na Svjetskom školskom prvenstvu gdje sam bila druga, dok sam na Prvenstvu Hrvatske bila prva. Nadam se da će i ova godina biti uspješna- otkrila nam je starija sestra Šimunović.

Rezultatima djevojaka zadovoljan je i trener Mario Bračun, koji nam je otkrio kako će Hrvački klub Klinča Sela uskoro proslaviti dvadeset godina.

-Od 2003. smo u Klinči, i sjajne rezultate postižemo od prvog dana, jer nakon samo šest mjeseci bili smo ekipni prvaci. Petar Juraj je bio prvi prvak Hrvatske, a Jana Palijaš prva prvakinja. Konstantno imamo osvajače medalja na državnim prvenstvima kao i na brojnim domaćim i inozemnim turnirima. Od naših se hrvača najviše ističu braća Kamenjašević, Ines Šimunović i brojni drugi- priča nam trener Bračun.

Hrvački klub Klinča Sela danas ima petnaestak članova, a svi s nestrpljenjem očekuju ulazak u novu dvoranu, kako bi još više podigli kvalitetu svoga rada.