Sjajni rezultati Klinčaselskih mažoretkinja na državnom prvenstvu

Sjajni rezultati Klinčaselskih mažoretkinja na državnom prvenstvu

U vikendu za nama Klinčaselske mažoretkinje u novootvorenoj sportskoj dvorani organizirale su državno prvenstvo mažoretkinja na kojem je bilo preko 800 sudionica iz 18 gradova i općina; Grubišno Polje, Pisarovina, Zagreb, Sesvete, Bjelovar, Sveta Jana, Biograd, Đakovo, Pakoštane, Virovitica, Varaždin, Stupnik, Našice i Kotoriba.

Na natjecanju je sudjelovala 41 formacija, 34 neformacije i 177 djevojčica i djevojaka u “Prvom” i “Višem” koraku. Ovogodišnje prvenstvo bilo je za 20 posto veće od 2019.,a za 35 posto veće u najmlađoj natjecateljskoj kategoriji – kadetskoj formaciji.

Klinčaselske mažoretkinje u juniorskoj formaciji kategorija palice osvojile su naslov državnih prvakinja, u kadetskoj formaciji kategorija štap u jakoj konkurenciji od 15 timova Klinčaselke su državne viceprvakinje, kao i u seniorskoj formaciji kategorija palice. Seniorska formacija kategorija štap osvojila je zlatni status i četvrto mjesto.

U neformacijskom dijelu natjecanja Klinčaselske mažoretkinje – Laura Holetić i Mariela Marčinković osvojile su zlatnu medalju u juniorskom duu palice, dok je brončanu medalju u juniorskom solu palice osvojila Lana Botički. Kadetski duo u štapu – Lara Jemić i Nika Luketić bio je peti dok je seniorka Viktorija Tepeš u solo u štapu bila četvrta.

U kategoriji “Prvi” i “Viši”korak, Klinčaselske mažoretkinje osvojile su 14 medalja – 13 zlatnih i jednu srebrnu.

-Iznimno smo ponosni na organizaciju ovako velikog događaja i na vrhunske rezultate koje su ostvarile naše djevojke. U rujnu nas čeka Europsko prvenstvo koje je nakon dugo godina opet u Hrvatskoj, ovog puta u Zadru- rekla nam je predsjednica Klinčaselskih mažoretkinja Katarina Sakoman.